Anna

Naam: Anna
Ras: Nubische ezel
Geslacht: merrie
Geboortedatum: 1 april 2008
Eigenaar: Sanne

Anna is een Nubische ezel, geboren op 1 april 2008. Dit is een veel voorkomend ras. Een van de raskenmerken is dat Nubische ezels niet zo groot worden. Anna zal dus altijd een stuk kleiner blijven dan haar grote vriendin Linda.

IMG_2254Mensen denken vaak dat ezels dom en koppig zijn, maar je kunt ze juist een hele hoop leren! Toen Anna net bij ons kwam was ze heel onzeker en vond ze onbekende dingen heel erg spannend. We zijn begonnen met grondwerk oefeningen om communicatie op te bouwen en haar te leren ontspannen. Het belangrijkste doel in het begin was dat ze ontspannen mee de wei uit kwam, je haar rustig kon poetsen en haar voetjes kon uitkrabben. In het begin had je veel geduld nodig om rustig te wachten tot Anna ontspannen genoeg was om weer een stapje verder te gaan. Alle geduld en oefening heeft zeker geholpen, met steeds kleine stapjes heeft ze een hele hoop geleerd.

Anna-wei

Onbekende mensen vindt ze nog steeds een beetje eng, veel oefenen is iets dat erg helpt. Doordat veel verschillende mensen haar aaien of poetsen leert ze steeds beter dat ze mensen wel kan vertrouwen en wordt ze minder onzeker naar vreemden toe.

Anna gaat graag samen een rondje wandelen door de wijk. Veel mensen en kinderen uit de buurt kennen haar daarom ook en roepen haar naam als we langs komen lopen. Regelmatig vragen mensen ook of ze met Anna op de foto mogen, inmiddels lijkt ze wel een lokale beroemdheid!

UA-91411848-1