Diva

Diva_hoofdfotoNaam: Diva
Geslacht: Merrie
Eigenaar: Karlijn

Diva is een lieve, actieve merrie van inmiddels 22 jaar oud. Ze is dus al een dame op leeftijd, maar is nog vol energie! Diva is over het algemeen lekker nuchter en niet bang. Ze weet wat ze wil, en ze weet dat ook duidelijk te maken aan haar omgeving. Als die dan niet meewerkt, is ze niet te beroerd om bijvoorbeeld zelf alvast de staldeur open te maken!

Diva kwam bij mij in 2003, ik was toen 11 en Diva 8 jaar oud. Diva heeft altijd bij ons aan huis gestaan, in gezelschap van een ander paard, schapen, kippen, katten en honden, gezamenlijk ‘de beestenboel’ genaamd. Diva kon het met alle dieren goed vinden en was vooral dikke maatjes met schaap Mieneke, bij wie ze graag haar neus in de dikke laag wol begroef.

Diva_sneeuwOmdat ik met Diva ben opgegroeid, heb ik veel van haar kunnen leren. Aanvankelijk begonnen we met dressuurmatig rijden en daarin hebben we ook wat wedstrijdjes gedaan. Toch genieten we het meest van een flinke bosrit, met als het even kan een sprongetje erbij in de vorm van een dikke tak of een omgevallen boom. Sinds kort zijn we gestart met het Parelli programma, een vorm van Natural Horsemanship. Daarbij leren we elkaar nog beter aanvoelen en daarover op natuurlijke wijze met elkaar te communiceren.

UA-91411848-1