Ollie

Naam: BMH Olympic Gold (roepnaam: Ollie)
Ras: American Morgan Horse
Geslacht: ruin
Geboren: 22 juni 2012
Eigenaar: Sanne

Ollie-voerzakOllie is een nieuwsgierig, speels erg slim paard. Hij had bijvoorbeeld na enkele weken bij Het Lachende Paard al uitgevonden hoe hij stroomdraadjes open kan maken. Hij pakt het handvat vast, beweegt zijn hoofd heen en weer en ineens kon hij zo de wei op lopen! Niet zo handig, dus sindsdien zitten alle draadjes met een extra clip vast.

Verder bemoeit Ollie zich overal mee. Loop je door de paddock heen en weer, dan komt hij altijd even kijken. Laat je je kruiwagen onbewaakt staan, dan kan het zomaar zijn dat hij hem voor je omver gooit. Laat je heel even iets liggen of staan er borstels binnen handbereik, dan duurt het niet lang voor Ollie dat als speelgoed gebruikt. Voorbijgangers groet hij regelmatig aan het hek, dan geniet hij van de extra aai die hij daarvoor krijgt.

Training

Voor een speelse druktemaker moet het natuurlijk vooral leuk zijn. Samen lol maken dus! Op een speelse manier en met kleine stapjes werken we aan leuke oefeningen.

Toen Ollie bij mij kwam was hij 2 jaar oud en kende hij nog helemaal niets. Niet aan een halster meelopen, poetsen was hij niet gewend en voetjes geven al helemaal niet. We begonnen met grondwerk, bouwden dit stapsgewijs uit en zijn inmiddels gestart met rijden.

Het liefst maak ik mooie buitenritten. Ollie vindt het fantastisch om mee op pad te gaan en loopt vol enthousiasme over de ruiterpaden. Rustig aan wil ik hem gaan voorbereiden op onze eerste endurance wedstrijd.

Wat is endurance?Ollie-buiten

Endurance is het rijden van lange afstanden in het bos (een soort marathon voor paarden). De afstanden liggen tussen de 20 en 160 kilometer op een dag. Het is een wedstrijd tegen de klok waarbij de snelheid en het uithoudingsvermogen van het paard worden getest. Ruiters gaan de sportieve uitdaging aan om hun paard in de juiste en effectieve tred door het terrein te loodsen.
Ondanks de competitie is het belangrijker in goede conditie over de eindstreep te komen dan te winnen. Het motto van de endurance is dan ook ‘To finish, to win!’.

UA-91411848-1