Mensen pesten, het leukste dat bestaat

HomeEen dag uit het leven vanMensen pesten, het leukste dat bestaat

Mensen pesten, het leukste dat bestaat!

Hahaha, fantastisch, je had er echt bij moeten zijn! Oh sorry, laat ik even uitleggen wat er gebeurd is. Bij ons in de paddock is er, in de buurt van de waterpomp, een ingang naar de wei. Daar mogen we in de winter niet door, anders maken we het gras stuk of iets anders wat de mensen vinden dat we niet mogen, weet ik veel. In ieder geval Baila, Duko en ik kregen door dat als we tegen het touwtje duwen, deze los kan raken. Nu had ik eerder al ontdekt hoe het handvat van deze touwtjes werkt, helaas hebben ze dit middels een clipje weten op te lossen. Ooit kom ik erachter hoe ik die los moet krijgen, maar dat terzijde. 

Na een tijdje proberen hadden we het touw los en konden we vrij de weide op, hoe cool is dat? Wij lekker rondrennen en doen waar we zin in hebben. En weet je wat nog veel mooier is? De mensen hadden hooibalen klaargelegd om aan ons te geven wanneer ons voer op zou raken. Dit betekende dat we ineens zoveel konden eten als we zelf wilde, geweldig. Maar het echt grappige moet nog komen.

Ollie zakDus wij staan daar in de wei, lekker te eten van de nog in plastic verpakte hooibaal, zie ik ineens een mens aankomen die weleens meekomt met mijn Sanne-mens. Hij doet weleens wat klusjes, maar nooit iets met ons. Hij dacht waarschijnlijk alleen maar even te komen kijken of alles goed ging en het water bij te vullen. Moet je je voorstellen hoe hij stond te kijken toen hij zag dat we in de wei liepen! 

Na een paar minuten kwam hij aangelopen met een halster, in een poging mij te vangen.

Dus echt niet dat ik mee ga hè, hij wist niet eens hoe het halster om moest, amateur… Goed na een tijdje had hij door dat ik niet mee ging en ook door hoe het halster om moest. Dus ging hij het maar bij Baila proberen, die gewoon meteen mee ging, de spelbreker. 

Niet lang daarna kwam mens Fleur aangelopen om te helpen. Bij haar kan ik natuurlijk moeilijk weigeren om mee te gaan. Zij heeft veel meer ervaring met ons en haar lichaamstaal spreekt mij veel meer aan, dus ik ging maar mee, met de gedachte dat het spel hiermee wel uit was.

Maar Duko ging nog een stap verder en was helemaal niet van plan zich te laten vangen, hilarisch! De mensen hebben in ieder geval genoeg beweging gekregen terwijl ze hem probeerde te vangen. Hoewel het ze uiteindelijk is gelukt, hebben we in ieder geval kunnen zorgen dat ze zich niet hoefde te vervelen, ik zeg een win-win situatie. 

Dus dat was mijn avontuur van vandaag, veel lol gehad. Nu de rest van de dag bijkomen en rustig bedenken wat ik morgen weer ga proberen. Zin in!

 

UA-91411848-1