Ollie

Naam: BMH Olympic Gold (roepnaam: Ollie)
Ras: American Morgan Horse
Geslacht: ruin
Geboren: 22 juni 2012
Eigenaar: Sanne

Ollie is een nieuwsgierig, speels erg slim paard. Toen hij in mei 2015 bij Het Lachende Paard kwam was hij 2 jaar oud. De eerste tijd mocht hij apart van de andere paarden rustig wennen. De drie merries vonden hem samen lolhéél erg leuk en stonden dan ook erg vaak bij het hek naar hem te kijken. Ollie kwam vaak bij ze kijken, maar af en toe was het gras toch echt veel interessanter.
Het plan was de paarden na ongeveer zes weken bij elkaar te zetten, maar Ollie dacht daar anders over. De slimmerik had uitgevonden dat wanneer je het handvat van het draadje vast pakt en heen en weer beweegt hij ineens open gaat! Zo stonden de drie merrie op een ochtend dus gezellig bij Ollie in de wei. Niet de bedoeling, maar gelukkig waren ze erg rustig en lief tegen elkaar. We hebben ze toch nog maar even uit elkaar gehaald. Toen het wel mocht ging het bij elkaar zetten erg goed!

Training
Op dit moment werk ik met Ollie vanaf de grond aan de basis. Hij kende nog helemaal niets. Niet aan een halster meelopen, poetsen was hij niet gewend en voetjes geven al helemaal niet. Ontspanning en wijken voor druk zijn voor de basis de belangrijkste oefeningen. Maar voor een speelse druktemaker moet het natuurlijk vooral leuk zijn. Samen lol maken dus! Op een speelse manier en met kleine stapjes werken we aan leuke oefeningen. Ik kan in ieder geval erg om hem lachen!

UA-91411848-1