Oh jee, oh jee, wat gebeurt er toch allemaal met mij?!

HomeEen dag uit het leven vanOh jee, oh jee, wat gebeurt er toch allemaal met mij?!

Oh jee, oh jee,

wat gebeurt er toch allemaal met mij?!

IMG_2470

Ik sta rustig tussen mijn vriendinnetjes in de stal in Hengelo. Komen daar 2 stadse mevrouwtjes onze stal inlopen. Die ene “ Sanne” heet ze, loopt maar door onze groep te banjeren. Ik vind haar eigenlijk wel aardig en loop dus stiekem achter haar aan. Samen met mijn baas proberen ze mij uit de wei te halen. Ik heb wel zin om even eigenwijs te zijn en ik beweeg me gewoon niet. Maar de baas is sterk en duwt mij er gewoon eruit. Die stadse mevrouwtjes willen blijkbaar een stukje wandelen met mij. De baas gaat even weg en ik besluit om niet te bewegen. Ze gaan ook een kant op waar ik van de baas helemaal niet mag komen. Dus straks krijg ik ook nog op mijn donder, ik blijf mooi staan!

Gelukkig, ik mag weer terug naar mijn vriendinnetjes en die mevrouwtjes vertrekken weer.

Een paar dagen later zie ik weer “die Sanne” het erf oplopen. Nieuwsgierig kijk ik wat er gaat gebeuren. Ze komt, samen met de baas, mijn kant op. Ik wordt er weer uitgehaald en in een raar ding op wielen gestopt. Daar mag ik gelukkig even bijkomen van dit avontuur. Gelukkig ligt er hooi en heb ik wat te knabbelen. Maar wat is dat? Het ding beweegt! Oh jee, wat gaat er nu weer gebeuren.

Eindelijk staat het rare ding stil en gaat de deur weer open. Maar waar ben ik nu? waar zijn mijn vriendinnetjes? Nu wil “die Sanne” dat ik de plank afloop. Ben me daar gek, het ruikt hier heel vreemd. Er staat ook nog eens een rare ezel te schreeuwen bij het hek. Die ken ik helemaal niet, misschien vind die mij niet aardig.

Daar komt iemand aan die mij gaat duwen, als ik nu gewoon ineens gaat lopen, valt hij lekker languit! Jammer, mislukt hij had het door. Nou, vooruit ik zal wel meelopen, ben ook wel nieuwsgierig waar ik nu weer terecht ben gekomen. En het regent zo hard, dat ik graag droog wil staan, honger heb ik eigenlijk ook wel.

20032074_1777055822319458_3273877600537103150_nOh kijk, er zijn ook kippen, schapen en geiten? De hele familie is aanwezig. Ziet er eigenlijk best gezellig uit! Ik hoor van “die Sanne” dat de andere ezel Anna heet. Even snuffelen…. Zij lijkt mij wel aardig. Als ze maar niet de baas gaat spelen, hoor!

Oh, nu gaat de andere deur open, wat een leuk weiland even kijken hoor of het gras ook lekker is.

Ja, dat is prima in orde. Als het nu eens op zou houden met regenen dan kunnen we lekker buiten spelen. Ga ik ook stiekem in de andere stal kijken.

Ik denk dat ik het prima naar mijn zin zal gaan hebben, in mijn nieuwe stal in Utrecht.

 

UA-91411848-1