Duko

Duko2Naam: Duko
Geslacht: ruin
Eigenaar: Ellis

Duko staat sinds mei 2016 bij Het Lachende Paard, hij is een ruin van acht jaar. Duko is donkerbruin, maar met zijn wintervacht lijkt hij bijna zwart. Waar Duko heel erg van houdt is lekker rollen in het zand, met de andere paardjes spelen, keihard galopperen bij de buitenritten en eten.

Ollie is het favoriete speelmaatje van Duko. Misschien heb je ze wel eens zien ravotten. Ze dagen elkaar vaak uit voor een spelletje en zijn allebei dan erg fanatiek. Samen rennen ze vrolijk bokkend door de paddock of steigeren naar elkaar.

Duko-en-EllisDuko is een erg gevoelig paard en vindt onbekende dingen snel eng. Dit komt waarschijnlijk doordat hij in het verleden niet heel goed behandeld is. Vaak blijft hij een beetje op de achtergrond en van onverwachte dingen kan hij erg schrikken. Met grondwerk oefeningen ben ik hem aan het leren dat hij meer kan ontspannen en dat hij van vreemde dingen niet hoeft te schrikken. Dit is lastig voor hem, maar gelukkig is het een slim paardje dat snel leert.

Naast grondwerk rijden we ook. We vinden het allebei erg leuk om dressuur te rijden in de bak. Ook maken we graag buitenritten, dat vindt Duko superleuk!

UA-91411848-1