Reuze mensen, mega zeilen en krukjes

HomeEen dag uit het leven vanReuze mensen, mega zeilen en krukjes

Reuze mensen, mega zeilen en krukjes...

IMG_3848

Hoi allemaal, daar ben ik weer!

Mijn baasje had laatst weer eens iets nieuws bedacht. Ze kwam de bak inlopen met een krukje! Wat moet dat nou weer betekenen?? Ze zette het krukje tegen het hek, deed mij mijn halstertje om en samen liepen we naar het krukje toe. Vroeger had ik zo’n krukje heeeuuul eng gevonden, maar ik heb geleerd dat ik eigenlijk heel dapper ben! Ik durf nu echt al ontzettend veel! Tegen ballen trappen, over grote blauwe tentzeilen lopen en zelfs wanneer mijn baasje weer eens iets geks verzint, zoals een pion of een paraplu op mijn rug leggen, blijf ik gewoon staan! Ze is dan heel trots op mij 🙂

Daarom was ik ook heel dapper door zomaar naar het krukje toe te lopen en eraan te ruiken! Maar toen.. pff.. toen ineens ging mijn baasje erop staan en ze werd heel groot!! Hoe kan dat?? Ik moest ook nog eens netjes met mijn rug voor haar gaan staan! Wat wil ze van me?? Gelukkig kreeg ik toen even tijd van mijn baasje om erover na te denken. Ze kan dan misschien wel groot zijn, maar nog steeds blijft ze mijn baasje. Zal het dan misschien toch niet zo eng zijn?

Heel voorzichtig en stap voor stap vond ik het iets minder spannend allemaal. Ik ben natuurlijk ook heel dapper!

Duko_zeilEn toen kwam ik erachter wat mijn baasje echt van plan is; op mijn rug zitten!! Wow.. dat is een hele tijd geleden. Een mens op mijn rug, dat vind ik wel héél spannend! Maar toen ik eenmaal ontspande, was mijn baasje dan ook supertrots! En wanneer ze trots is, komt het allerleukste: ik mag dan mee naar stal waar ik eten krijg!! Hmmm!!

Nu hebben wij al heel vaak geoefend en het gaat elke dag een stukje beter! Het gaat in kleine stapjes en daar ben ik heel blij om! Het is ook niet niks, zo’n krukje.. zelfs zo’n dapper paard als ik heeft daar wel een beetje moeite mee!

Ik ben heel benieuwd hoeveel ik binnenkort al durf!

 

Tot het volgende avontuur!

 

UA-91411848-1