Later als ik groot ben

HomeEen dag uit het leven vanLater als ik groot ben

Later als ik groot ben, word ik profvoetballer!

 

 “Wat is ze nu weer van plan?”, dacht ik toen mens Sanne mij meenam naar het domein van de paarden. Daar stond ik dan in de bak, het grote ronde blauwe ding had ze inmiddels al neergelegd. Ik wist niet wat er ging gebeuren en eerlijk gezegd vond ik het allemaal maar niks.

Na eerst wat rondjes te hebben gelopen, iets dat ik natuurlijk allang kan, begon ik mij meer en meer af te vragen wat nou de bedoeling was. Moest ik nou echt laten zien dat ik kan luisteren, mee kan lopen en zoals ze altijd zegt “braaf” zijn? Het was bijna saai te noemen. Maar toen ineens pakte ze het blauwe ding, dat ze “bal’ noemt, ik wist niet wat het was, maar wist wel dat het ver uit mijn buurt moest blijven. Het stuitert en gaat ineens kanten op die je niet verwacht, nee hier moest ik niks van hebben.

Daar ging mens Sanne, ze legde de “bal” voor mijn neus, wat moet ik hiermee vroeg ik mij af. Het enige dat ik kon bedenken was ruiken, de geur van paard was duidelijk te herkennen, maar op het moment dat ik mijn neus tegen de bal deed hoorde ik ineens “IKS” een geluid dat ik herkende, als ik dat hoor heb ik iets goed gedaan en krijg ik een beloning, eens kijken hoe vaak ik zoiets simpels kan doen en beloond kan worden.

IMG_2254Al snel bleek dat het inderdaad de bedoeling was dat ik mijn neus tegen de bal legde en als ik dan een duwtje gaf, werd ze nog enthousiaster. Prima, als zij daar blij van wordt dan doe ik dat. Beetje duwen tegen dit rare ding, zo erg is dat niet. Sterker nog, het is best wel leuk om zo’n groot blauw ding rond te duwen. Voor ik het wist werd de bal weggeduwd, ver weg van mij en was het de bedoeling dat ik erachteraan ging om hem terug te duwen, super leuk!

Het duurde niet lang voordat ik het spelletje door had, beloning is niet eens meer nodig, dit is gewoon fantastisch om te doen. Ik word steeds beter en hoop dat we binnenkort weer kunnen oefenen. Er is nog zoveel om te leren! Hoe kan ik zo snel mogelijk de bal terug brengen? Hoe kan ik hem zo hard mogelijk vooruit duwen? Ik ga dit vaker doen, ik ga er goed in worden en vóór je het weet doe ik het beter dan Ollie. Let maar op, nog even en ik ben profvoetballer!

 

UA-91411848-1